Dažnai užduodami klausimai

  • Kaip užsiregistruoti į parodą?

Lietuvos kinologų draugijos puslapio parodų skiltyje rasite pilną Lietuvoje vykstančių šunų parodų sąrašą su parodų informacija bei registracijos anketomis.

Atidžiai užpildykite anketą ir ją išsiųskite organizatorių nurodytu el. pašto adresu. Nepamirškite pridėti savo šuns kilmės dokumentų ir čempiono/darbinių diplomų kopijų (jei registruojate šunį į čempionų/darbinę klasę).

Pasirinktos parodos aprašyme rasite informaciją apie mokėjimus ir terminus. Atlikdami pavedimą į organizatorių sąskaitą neužmirškite nurodyti parodos, už kurią mokate, šuns pilno vardo dokumentuose ir klasės, į kurią registruojate.

Jei kyla klausimų dėl registracijos į parodas, prašome kreiptis show@bigliuklubas.lt.

 

  • Kaip tapti Lietuvos jaunimo čempionu (LT JCH)? Kaip užsisakyti Lietuvos jaunimo čempiono sertifikatą?

Lietuvos jaunimo čempiono titulas gali būti suteiktas šunims, kurie turi ne mažiau kaip tris jaunimo nugalėtojo (JN) titulus, suteiktus bent dviejų skirtingų teisėjų.

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją, parodų aprašymų bei titulų kortelių kopijas. Atlikite mokėjimą į Biglių klubo sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant už kokį šunį ir čempiono sertifikatą mokama. Gavę parengtą sertifikatą, Jums jį perduosime ar atsiųsime paštu.

Sertifikato užsakymo kainos:
LT JCH užsakymas (su rozete) – 25 EUR.
LT JCH užsakymas (be rozetės) – 15 EUR.

 

  • Kaip tapti Lietuvos čempionu (LT CH)? Kaip užsisakyti Lietuvos čempiono sertifikatą?

Lietuvos čempiono titulą gali gauti šuo, kuris:

  • Turi ne mažiau kaip tris LT CAC titulus (vienas jų turi būti gautas tarptautinėje arba veislės klubo parodoje), suteiktus bent dviejų skirtingų teisėjų
  • Turi ne mažiau kaip du LT CAC titulus (vienas jų turi būti gautas tarptautinėje arba veislės klubo parodoje), suteiktus dviejų skirtingų teisėjų, bei darbinį diplomą (I ar II laipsnio)
  • Turi ne mažiau kaip penkis LT CAC titulus, suteiktus bent trijų skirtingų teisėjų
  • Tarp pirmo ir paskutinio LT CAC turi praeiti ne mažiau kaip vieneri metai. Lietuvos jaunimo čempiono (LT JCH) titulas atitinka vieną LT CAC nacionalinės parodos titulą (metai tokiu atveju skaičiuojami nuo paskutiniojo JN titulo gavimo datos).

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją, parodų aprašymų bei titulų kortelių kopijas ir (jei reikalinga) Lietuvos jaunimo čempiono ar Lietuvos čempiono sertifikato kopiją. Atlikite mokėjimą į Biglių klubo sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant už kokį šunį ir čempiono sertifikatą mokama. Gavę parengtą sertifikatą, Jums jį perduosime ar atsiųsime paštu.

Sertifikato užsakymo kainos:
LT CH užsakymas (su rozete) – 25 EUR.
LT CH užsakymas (be rozetės) – 15 EUR.

 

  • Kaip tapti klubo čempionu (LT Kl. CH)? Kaip užsisakyti klubo čempiono sertifikatą?

Klubo čempiono titulą gali gauti šuo, kuris:

  • Turi ne mažiau nei du klubo nugalėtojo (Kl. N) titulus
  • Turi Lietuvos čempiono (LT CH) titulą ir vieną klubo nugalėtojo (Kl. N) titulą

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją, klubo parodų aprašymų bei titulų kortelių kopijas ir (jei reikalinga) Lietuvos čempiono sertifikato kopiją. Atlikite mokėjimą į Biglių klubo sąskaitą mokėjimo paskirtyje nurodant už kokį šunį ir kokį čempiono sertifikatą mokama. Gavę parengtą sertifikatą, Jums jį perduosime ar atsiųsime paštu.

Klubo čempiono sertifikato užsakymo kaina – 15 EUR.

 

  • Kaip tapti Lietuvos veteranų čempionu (LT JCH)? Kaip užsisakyti Lietuvos veteranų čempiono sertifikatą?

Klubo čempiono titulą gali gauti šuo, kuris:

  • Turi ne mažiau nei tris veteranų nugalėtojo (VN) titulus, suteiktus bent dviejų skirtingų teisėjų
  • Turi Lietuvos čempiono (LT CH) titulą ir vieną veteranų nugalėtojo (VN) titulą

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją, parodų aprašymų bei titulų kortelių kopijas. Atlikite mokėjimą į Biglių klubo sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant už kokį šunį ir čempiono sertifikatą mokama. Gavę parengtą sertifikatą, Jums jį perduosime ar atsiųsime paštu.

Sertifikato užsakymo kainos:
LT VCH užsakymas (su rozete) – 25 EUR.
LT VCH užsakymas (be rozetės) – 15 EUR.

 

  • Kaip tapti Baltijos čempionu (BALT CH) / Baltijos jaunimo čempionu (BALT JCH)? Kaip užsisakyti Baltijos čempiono sertifikatą?

Baltijos šalių čempionų titulas suteikiamas šunims, turintiems patvirtintus LT CH, LV CH ir EST CH titulus (arba atitinkamus jaunimo ar veteranų titulus).

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos čempionų sertifikatų (arba atitinkamų jaunimo / veteranų sertifikatų) kopijas. Atlikite mokėjimą į Biglių klubo sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant už kokį šunį ir čempiono sertifikatą mokama. Gavę parengtą sertifikatą, Jums jį perduosime ar atsiųsime paštu.

Sertifikato užsakymo kainos:
BALT JCH, BALT CH, BALT VCH (su rozete) – 20 EUR.

 

  • Kaip tapti tarptautiniu čempionu? Kaip užsisakyti tarptautinio čempiono sertifikatą?

Biglių veislės šunims galimos dvi tarptautinio čempiono titulo formos (šuo gali pasitvirtinti vieną iš šių titulų arba abu): tarptautinis grožio čempionas (CIB) ir tarptautinis parodų čempionas (CIE).

Tarptautinio grožio čempiono (CIB) sertifikatas išduodamas šunims surinkusiems mažiausiai du CACIB titulus dviejose skirtingose šalyse, suteiktus skirtingų teisėjų, ir turintiems FCI pripažįstamą darbinį diplomą (I arba II laipsnio). Tarp pirmo ir antro CACIB titulų suteikimo datos turi praeiti mažiausiai 366 dienos, darbinio diplomo išdavimo data nesvarbi.

Tarptautinis parodų čempionas (CIE) sertifikatas išduodamas šunims surinkusiems keturis CACIB titulus trijose skirtingose šalyse, suteiktus mažiausiai trijų skirtingų teisėjų. Tarp pirmo ir paskutinio CACIB titulų suteikimo datos turi praeiti mažiausiai 366 dienos.

Norėdami užsisakyti čempiono sertifikatą (patvirtinimą), klubo el. paštu show@bigliuklubas.lt atsiųskite užpildytą užsakymo formą, šuns kilmės dokumento kopiją ir parodų aprašymų bei CACIB titulų kopijas. Tarptautinio čempiono titulas tvirtinamas FCI biure Belgijoje, tad procedūra gali užtrukti. Patvirtintas sertifikato originalas Jus pasieks paštu. Tarptautinio čempiono sertifikatas – nemokamas.

 

  • Kaip tapti kitų užsienio šalių čempionu? Kaip patvirtinti užsienio šalių čempionų titulus?

Kiekviena šalis turi savo taisykles, kuriomis remiantis suteikiamas šalies čempiono (taip pat jaunimo ar veteranų čempiono) titulas. Prieš ruošdamiesi į parodą užsienyje, pasidomėkite šalies titulų suteikimo taisyklėmis. Kai kurios šalys šunims iš Lietuvos taiko lengvatas tvirtinant čempiono titulą (reikalingas tik vienas sertifikatas), tokių šalių sąrašą galite rasti ČIA.

Užsienio šalių čempionų titulai tvirtinami kreipiantis tiesiai į atitinkamos šalies kinologų federaciją.

Informacija apie parodas:
Latvijoje – http://www.dogs.lv/en/shows/dog-shows-list/
Estijoje – http://kennelliit.ee/en/events/
Lenkijoje – http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2017&l=en
Baltarusijoje – http://www.bcu-upo.org/

Jei kyla klausimų dėl registracijos į parodas užsienyje ar titulų patvirtinimų, prašome kreiptis show@bigliuklubas.lt.