Biglių klubo bandymai su šernu aptvare

Biglių klubas 2012 m. balandžio 29 dieną (sekmadienį) Antašavoje rengė biglių mokymus ir bandymus su šernu. Bandymuose galėjo dalyvauti bigliai nuo 9 mėn. iki 10 metų amžiaus.  Pirmuose Biglių klubo organizuotuose bandymuose su šernu aptvare dalyvavo 11 bigliukų, iš jų 10 – Biglių klubo narių bigliai!

Mūsų ir bandymų teisėjų nuostabai, visi bigliukai puikiai dirbo. Visi bigliai rodė susidomėjimą šernu. Vieniems puikiai sekėsi jį rasti, kitiems tai padaryti buvo kiek sunkiau, tačiau radę šerną, bigliai parodė susidomėjimą juo, kai kurie šerną vijo, kiti tik atkakliai lojo.

Bandymų metu darbinius diplomus pavyko gauti tik dviems bigliukams. III laipsnio diplomus gavo – Bliuzas Bravo Greitai (60 balų) ir Ramis Turkio oazė (70 balų). Nepaisant fakto, jog diplomų skaičiumi bandymai nebuvo itin „rezultatyvūs“, tačiau praktinės patirties įgavo visi bandymuose dalyvavę bigliai bei jų šeimininkai. Džiaugiamės turėję proga dar kart įrodyti, kad mūsų bigliai gali būti ir puikūs medžiokliai!

Sakom ačiū LKD Medžioklinių šunų darbinių savybių išsaugojimo ir ugdymo komisijai ir jos medžiotojams., kurie padėjo suorganizuoti šiuos bandymus ir visiems dalyviams, kurie nepabūgo šerno ir atvyko jo pavaikyti! Iki kitų susitikimų aptvare! 🙂

Bandymų teisėjai:
Ričardas Barzdenis
Gediminas Žiūkas

Bandymų su šernu aptvare taisyklės:
Bandymai su šernu aptvare

Dalyvių sąrašas:
1. Aiko Mano Fuga
2. Bliuzas Bravo Greitai
3. Ob-la-di’s Little Angie By Stones
4. Durpė Vėjūkštis
5. Cezar Iš Anykščių
6. Amelia Mano Fuga
7. Turbo Puikus medžioklis
8. Tira Mažos letenėlės
9. Viržis Uostinėtojas
10. Liverpulis Marių vėsa
11. Ramis Turkio oazė